
Gotowanie w kamperze wymaga odpowiedniego dobrania sprzętu kuchennego, który łączy oszczędność miejsca z funkcjonalnością. Wyposażona w odpowiedni sposób kuchnia mobilna pozwala przyrządzań pełnowartościowe jedzenie nawet w odludnych miejscach. Zestaw wielofunkcyjnych garnków z przyczepianymi rączkami jest podstawą ekwipunku kuchennego, pozwala bowiem oszczędzić znaczną ilość miejsca w szafkach. Tego typu naczynia używać można zarówno na kuchence, jak i w piekarniku, a po zdjęciu uchwytów służą również jako miski do serwowania czy pojemniki do przechowywania.
Dobra jakościowo patelnia z nieprzywieralnym dnem, najlepiej także z przypinaną rączką, pozwoli na przygotowanie różnorodnych dań przy minimalnym zużyciu tłuszczu. Niewielkie akcesoria zrobione z dobrego silikonu to kolejna warta uwagi rzecz – składane durszlaki, miarki czy lejki po użyciu zajmują niewiele miejsca w szufladach. Lekkie deski do krojenia sprawdzają się doskonale w ograniczonej przestrzeni w kamperze, zapobiegając rozlewaniu soków podczas przygotowywania warzyw czy mięsa, a nie zajmują dużo miejsca.
Hermetyczne pudełka na jedzenie z zatrzaskami, jakie można ustawiać jeden na drugim, stanowią niezbędny element wyposażenia lodówek kempingowych. Przy ich pomocy produkty długo pozostają świeże, a przestrzeń chłodnicza jest optymalnie wykorzystana. A jeśli ktoś planuje zakup takiego wyposażenia, to powinien też pomyśleć o innych przydatnych akcesoriach, takich jak przykładowo Thetford papier toaletowy.
+Tekst Sponsorowany+